top of page

Vi dissenyat per Anne per portar la contrària sobre la idea dels vins estructurats, potents i amb molta fusta, que tenia la gent sobre els vins del Priorat. Així que aquí trobarà un vi fresc, afruitat, amb poca fusta i extracció. Un vi per a cada dia.

ELS VINS

Aquest vi va ser una sorpresa per als propietaris ja que creien haver plantat raïm negre, però va resultar que el viver de vinya es va equivocar amb els ceps i va enviar Viognier en lloc de Cabernet Sauvignon.

És un vi de caràcter Mediterrani per la Garnatxa Blanca, amb molts aromes afruitats gràcies a la Viognier i una acidesa present pel toc de Chenin Blanc.

És un vi clàssic de Priorat, amb un molt bon equilibri entre les fruites vermelles i negres, amb un toc mineral que ens recorda el seu origen i amb aromes d'herbes Mediterrànies.

Amb ceps de 60 a 80 anys, aquest "elixir" reflecteix la mineralitat i la tipicitat del Priorat. Elaborat amb les varietats autòctones de Garnatxa i Carinyena.

És la nostra última creació, la idea és fer un dolç negre que no sigui embafador i que tingui molta frescor. Aquest 100% Garnatxa Negra es marida molt bé amb xocolata negra, formatge blau, foie ...

Comprat el 1997 per Charlotte i Christopher Cannan. Les vinificacions inicials es va fer a Clos Mogador i a partir del 2002 en el seu proprio celler de Gratallops.


Avui el celler produeix tres vins negres i un vi blanc de fama internacional.

Els vins es troben en els millors restaurants i botigues de prestigi a Espanya i 23 països a través del món.

 

Des de 2011 el celler està organitzat per l'enoturisme tenint un restaurant i habitacions.

HISTòRIA

Més de 45 anys en el món del vi. Fundador de Europvin a Bordeus, França. Una companyia de selecció i exportació de vins Europeus d'alta qualitat a més de 50 països a través del món. Ha comprat li finca de Clos Figueras a octubre 1997.

Christopher Cannan
Anne-Joséphine Cannan

Va estudiar enologia i viticultura al Priorat per després adquirir experiència d'elaboració a Mendoza-Argentina, Toscana-Itàlia i Barrosa-Austràlia. També va estudiar Sommelier a Barcelona i va fer el Master of Science de l'OIV basada a París.

La vinya se situa al Nord de Gratallops amb vista a les muntanyes del Montsant ia la Vall de l'Ebre i ens borda el riu Montsant.

 

En tenir forma d'amfiteatre tenim totes les orientacions, estem a 400 m sobre nivell del mar, terra molt pobre de llicorella, està composta de pissarra Gresosa i Pissarra molt laminada i molt trencadissa.

 

De clima Mediterrani i continental amb estius llargs, calorosos i secs, la temperatura, hivern suaus encara que alguns anys pot nevar. El micro-clima és important per a nosaltres ja que estem situats en un corredor on arriba aire des de la Vall de l'Ebre i també del mar.

 

Viticultura ecològica des de 1997 però certificada des del 2014.

TERROIR
bottom of page