top of page

Els VIA TERRAS pretenen mostrar la fruitositat de la garnatxa.

 

El blanc s'elabora amb Garnatxa blanca de les vinyes situades a la Plana de Gandesa.

 

El rosat, amb la varietat autòctona Garnatxa peluda de les seves vinyes més joves situades a la Plana de Gandesa.

 

El negre s'elabora amb Garnatxa negra de les vinyes també situades a la Plana de Gandesa, en terrasses elevades de sòls ben drenats i donant, per tant, baixes produccions.

Els Vins

Els VIA EDETANA són vins duals on s'expressa l'autenticitat i, al seu torn, poden ser entesos per consumidors de tot el món: golositat, elegància i finor.

 

El blanc amb un 70% de Garnatxa Blanca procedent de vinyes de més de 40 anys plantades en sòl de "bresca" i "tapàs" i un 30% de Viognier. I el negre amb Garnatxa Fina i Peluda 60%, Syrah 30% i Carinyena 10%, dels nostres terrers, "tapàs" (garnatxes i syrah) i "tapàs blanc" (carinyena), de vinyes d'entre 20 i 40 anys d'edat .

Els EDETÀRIA SELECCIÓ són l'expressió de la puresa de les nostres vinyes velles de varietats autòctones en els seus sòls originaris.

 

El blanc elaborat amb raïms de Garnatxa blanca de vinyes velles en terra de "panal" (duna fòssil) i de baix rendiment. I el negre amb raïms de Garnatxa Peluda 60%, Garnatxa Fina 30%, i Carinyena 10%, en sòl de "còdols", "tapàs" i "tapàs blanc" respectivament.

Les Finques: LA PERSONAL, LA PEDRISSA, LA GENUÏNA, LA TERRENAL són l'expressió dels matisos de les parcel·les més exclusives de què disposem.

 

El Finca LA PERSONAL és un vi elaborat exclusivament amb Garnatxa Peluda procedent de les 1.200 ceps de les vinyes més velles de Edetària, plantades ja per l'avi fa més de 60 anys. S'elaboren 1.200 ampolles.

 

Finca LA GENUÏNA està elaborat exclusivament amb Garnatxa fina procedent d'una selecció de les millors vinyes, sempre plantades en sòl de "tapàs".

 

I Finca LA TERRENAL és exclusivament Garnatxa blanca de vinyes velles, plantades en vessants assolellats i en sòls argilosos.

L'any 2003 Joan A. decideix tornar a la seva terra natal i iniciar aquest nou projecte sobre la base de la recuperació de les vinyes familiars.

 

Actualment, Edetària és un dels cellers claus per al ressorgiment de la Terra Alta.

Pretén oferir vins elaborats majoritàriament amb varietats autòctones, de vinyes velles i buscant la màxima expressió dels diferents terrers, dels seus 50 hectàrees sota cultiu ecològic.

 

HISTÒRIA

Nét de enòleg i fill de viticultor, va estudiar Enginyer Agrònom i va obtenir el Diploma Internacional en Economia i Màrqueting en el Sector del Vi per l'OIV-AUIV (Office International de la vigne et du vin) a París.

JOAN A. LLIBERIA

A Edetària tenen plantades les seves vinyes en cinc sòls diferents:

 

"Panal" duna fòssil del quaternari, sòl sorrenc pobre en matèria orgànica i amb escassa retenció d'aigua.

 

"Tapàs" sòl de textura franca amb material subjacent argilós.

 

"Tapàs blanc" sòls poc profunds amb fragments carbonatats.

 

"Còdols" antiga llera d'un riu, amb pedregositat superficial.

 

"Vall" sòls llimosos, fèrtils i profunds.

 

La interacció de les diferents viníferes amb aquests terrers donen com a resultat raïms diferents cadascuna de les quals amb la seva pròpia personalitat.

TERROIR
bottom of page