top of page

Són els més joves de La Vinyeta.

Amb un llenguatge fresc i desenfadat representen l'inici, el principi. Fruit de petites vinyes del cor de l'Empordà, de notes alegres i afruitades, els Heus recullen l'essència d'un esperit jove i respectuós amb el medi ambient.

Els Vins

Un vi negre de La Vinyeta amb la frutositat del raïm i la noblesa de la fusta. Un concepte jove, dinàmic i amb força. Principalment elaborat amb les característiques vinyes velles Carinyena, ha estat criat cinc mesos en bótes noves de roure francès, hongarès i romanès. Una actitud innovadora, reflectida també en les reconegudes etiquetes de Llavors -Premi Laus 09-. Fragments de diaris recorden esdeveniments importants que han succeït durant la creació del vi. La versió més moderna d'un Vi de Tramuntana.

Nascut amb els mateixos valors que el seu predecessor negre, Llavors Blanc és un vi amb certa complexitat. Fruita madura amb un toc de fusta, envoltant en boca, però mantenint la frescor. Cada any es lustra l'etiqueta amb un relat literari que amaga una peculiaritat: la paraula "Llavors" entre les seves línies.

Partint d'algunes de les vinyes més velles de l'Empordà, a Mollet de Peralada, aquest és el vi més complex i llarg del celler. Es tracta d'un vi per gaudir un moment únic, una experiència ideal per acompanyar plats exquisits. Una reinterpretació dels vins d'aquesta terra que el va portar a ser triat Vi del Centenari de la Costa Brava entre els millors vins negres de la DO Empordà.

Els Microvins són monovarietals de vinyes velles -algunes de més de cent anys- de varietats autòctones i de parcel·les de tipicitat extrema. Provenen de microclimes i s'elaboren en una planta de microvinificació. Els Microvins són elaboracions de petits volums de vi, en condicions molt controlades i recuperant tècniques ancestrals.

«Concebut amb l'autenticitat de les vinyes velles de Garnatxa Roja i amb l'elegància aromàtica i cos del Marselan, el vi Mig Mig és un vi de contrastos. Tradició i modernitat. Experiència i coneixement. Imaginar és avançar cap a nous horitzons ».

Més que un nou vi, el Mig Mig és un nou concepte de vi. Dos valors oposats, cara a cara. 50% Garnatxa Roja -tradición- i 50% Marselan -innovació, doncs és una varietat experimental no contemplada per la DO Empordà-.

Aquest és un vi dolç natural, obtingut amb les tradicionals Garnatxes -roja i blanca- de vinyes velles de 80 anys, elaborat només amb els raïms més madurs: les panses. Daurat i brillant, el Sols emana intenses aromes de confitura i mel. Es tracta del vi més llaminer del celler La Vinyeta. Una producció limitada i numerada que en el millor dels anys només aconsegueix poc més d'un miler d'ampolles. És una Garnatxa que combina a la perfecció amb plats que incorporen figues i panses, postres o els clàssics formatges blaus.

El nostre Sereno, un vi generós sec, és una reinterpretació dels vins rancis elaborats a les masies empordaneses que, sota la llum de la lluna, vigila el celler dia i nit des de la intempèrie. Com es diu en català, 'a sol i serena'.

És Poma és una mistela elaborada amb garnatxa de l'Empordà i suc de poma de Girona. Pep Nogué i La Vinyeta, poma i garnatxa, Girona i l'Empordà. Poma al nas, garnatxa en boca.

La Vinyeta s'inicia el 2002 amb dues vinyes de Garnatxa i Samsó de 50 i 80 añossituadas a Mollet de Peralada.

 

El 2006, van consolidar el seu projecte amb la construcció del celler i l'elaboració dels primers vins.

 

Avui en dia treballen més de quaranta hectàrees de vinya i elaboren 200.000

ampolles de vi que venen a 15 països de tot el món.

 

L'esperit emprenedor, el disseny, la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat són alguns dels seus punts forts.

HISTòRIA

L'equip de La Vinyeta es compon de gent amb formació d'alt nivell, tant tècnica com empresarial. En el moment d'iniciar el projecte de La Vinyeta, Josep i Marta compaginaven els estudis d'Enginyeria Agrònoma amb el treball al camp.

 

A tot aquest coneixement, se li ha de sumar l'experiència adquirida en el camí d'emprendre des de zero un projecte vitivinícola dinàmic i emergent. La Vinyeta, liderada per Josep Serra i Marta Pedra, s'ha forjat amb esforç, coneixement i dedicació.

Josep Serra & Marta Pedra

Els terrenys són heterogenis; majoritàriament són de textura sorrenca i pobres en matèria orgànica, perfectes per a la producció de vins d'alta qualitat. Generalment són àcids i estan situats a un màxim de 260m d'altitud sobre el mar.

 

Les parcel·les se situen principalment a la plana empordanès, on predominen terrenys de naturalesa al·luvial, però també tenen parcel·les en les zones de muntanya i en les seves faldilles, on els sòls són pissarrosos i de granit.

 

El detall climàtic més característic de l'Empordà és el fort vent del nord, la Tramuntana, que bufa amb ratxes que solen superar els 120km per hora i té uns efectes molt beneficiosos per a la salut de la vinya.

 

Els hiverns són suaus, amb poques gelades, i els estius calorosos, temperats per les brises marines. La temperatura mitjana anual se situa entre els 14 i 16ºC. La pluja està aproximadament en els 600 litres anuals. Pel que fa a temperatura i insolació, la zona és idònia per al conreu de varietats de cicle mitjà i llarg, per tant, extraordinària per a l'elaboració de vins dolços naturals.

 

El compromís amb la natura ha fet que La Vinyeta sigui una de les primeres cellers que ha elaborat amb el sistema de la Producció Integrada, 1 conreu respectuós amb el medi ambient fonamentat en principis ecològics i coneixement científic.

TERROIR
bottom of page