top of page
TERROIR

La Finca Viladellops consta de seixanta hectàrees de vinya al Massís del Garraf, subzona de la Denominació d'Origen Penedès, a més d'altres camps de cereals i bosc mediterrani.

 

Els sòls són extremadament calcaris i amb evidents influències de la Mediterrània per la seva proximitat. Es poden trobar gran quantitat de sediments i fòssils marins ja que era una zona que havia estat el fons del mar.

Els Vins

Els blancs estan elaborats amb la varietat Xarel·lo i es busca que expressin la identitat del territori; salins, potents i elegants.

Els negres s'elaboren amb garnatxa, la varietat que millor expressa la personalitat del nostre terroir, i alguns amb Syrah. Es busquen maceracions curtes, definint els vins com elegants, vellutats i rodons.

El celler de Finca Viladellops es va crear el 1877 i va produir vi fins a 1980. En aquell moment, el celler es va tancar durant vint anys fins que, el 1999, es va crear un nou projecte de futur.

Aquest nou projecte es basava en apostar per les varietats autòctones de la subzona de la DO Penedès - Massís del Garraf. També es va convertir tota la propietat en ecològica.

HISTÒRIA

Prové d'una família vinculada a la terra durant segles. La família Desvalls, marquesos dóna Alfarràs, va ser una de les més importants dins de la noblesa catalana. Actualment, es dedica 100% a Finca Viladellops per fer el vi que li agrada.

MARCELO DESVALLS
bottom of page