top of page
Els Vins

Fundada el 2002 per la família Domenech amb l'objectiu de conservar i millorar el patrimoni natural de la finca, creant un projecte vitivinícola que expressi el paisatge i biodiversitat de l'entorn, convertint-se en un ecosistema únic.


Vinyes Domènech està situada en un espai natural protegit de gran bellesa, entre la Serra de Llaberia i el Montalt al sud del Priorat i dins de la DO Montsant. A 450 metres d'altitud i a 10 km de la mar, és un amfiteatre envoltat de muntanyes i de bosc mediterrani, amb una orografia molt irregular.

Al llarg d'aquests anys hem anat incorporant vinyes dels millors llocs de la DO Montsant (Capçanes, la Figuera, Masroig, ...) sempre buscant les zones més altes, vinyes velles i sòls que li donen personalitat i tipicitat cada vi . En definitiva, vinyes úniques i de molt poca producció on les Garnatxes i les Carinyenes ens donen la màxima expressió.

HISTòRIA

La família Domènech, originària de Falset, és propietària des de l'any 2002 d'una de les vinyes més antigues de Capçanes, al sud del Priorat, emparada per la denominació d'origen Montsant.

 

La forma de respectar la terra i l'entorn, i el paisatge com a essència dels seus vins, són els seus compromisos i el seu estil de vida, marcat pel territori, la cultura i la tradició.
 

Família domènech

Són "terroirs" que impregnen d'un caràcter
especial a les vinyes per produir grans vins de
guarda. Vinyes Domènech, amb una agricultura
ecològica (certificada pel CCPAE-2007) i biodinàmica,
treballa l'harmonia entre la vinya i la biodiversitat
que l'envolta perquè es realimentin
entre elles donant uns vins mimètics amb el seu
paisatge.


El 2015 el resultat de tot aquest treball es
va consolidar en rebre el reconeixement de "Vi de
Finca "per part de l'Incavi i la DO Montsant. Es
dóna, entre altres requisits, a finques singulars,
vins de prestigi internacional i amb exigents
protocols de qualitat i traçabilitat.

TERROIR
bottom of page